Arganový strom

Marocké kozy nedokážu odolať chutným listom a plodom arganovníka. Kvôli chutnej potrave vylezú až na najvyššie konáre arganových stromov

Ručné spracovanie arganových plodov

Výroba arganového oleja poskytuje ženám z marockého vidieka prácu a pravidelný príjem.

Čaro orientu

Kúzelná stará farma v tieni arganových stromov.

Pleťový levanduľový olej

Unikátne spojenie legendárneho arganového oleja s levanduľovým olejom nájdete len na Modrej púpave.

Arganový olej

Predávaný v našom e-shope je 100% čistý a prírodný. Neobsahuje konzervačné látky, parfumy alebo iné oleje. Dovezený je priamo z Maroka

sobota 24. augusta 2013

Pleťový olej levanduľový - s arganovým olejom

Levanduľový pleťový olej je vhodný pre všetky typy pleti vrátane mastnej, citlivej a podráždenej. Vďaka vysokému obsahu arganového oleja, najväčšie benefity však, prinesie zrelej, alebo suchej pleti. Levanduľový pleťový olej sa dobre sa vstrebáva a tvár zostáva po jeho aplikácii vláčna a zamatovo hebká. Vďaka kombinácii marhuľového, mandľového a pšenično-klíčkového oleja, ktoré obsahujú vitamíny, minerály, proteíny a nenasýtené mastné kyseliny, má vyživujúce a regeneračné vlastnosti, chráni a posilňuje pleť. Arganový olej, známy svojim vysokým obsahom vitamínu E, je jedným z najlepších antioxidantov s výrazným účinkom proti starnutiu pleti.

Levanduľový éterický olej má dezinfekčný, protizápalový, antibakteriálny, ako aj regeneračný a hojivý účinok. Taktiež pôsobí na pleť upokojujúco, vyrovnáva a harmonizuje ju. Odporúča sa aj pri akné, drobných rankách, zápaloch a podráždenej pokožke (spálenie, ekzém).


Internetový obchod Modrá púpava
Pleťový olej levanduľový s arganovým olejom




























Levanduľový pleťový olej môžete používať na ošetrenie celého tela, nie len na pokožku tváre. Skúste ním nahradiť vaše telové mlieko, a jemnými masážnymi pohybmi rozotrieť na celé telo. Takáto aplikácia vás uvoľní a pôsobí proti napätiu a stresu. Prípadne si z neho môžete pripraviť vlastný peeling. Môžete ho použiť aj ako ošetrujúci zábal na vaše vlasy, po aplikácii tohto oleja je potrebné počítať s tým, že vlasy je potrebné umyť 2 – krát. Olej je veľmi výživný a môže sa stať, že pokiaľ si zmyjete vlasy šampónom len raz, zbytky oleja dobre nevymyjete.

Používajte tento pleťový olej denne, pre zdravie a krásu Vašej pokožky i pre psychickú pohodu!



Máte ďalšie otázky? Napíšte mi ich alebo pridajte komentár.

Vaša Eňa


www.modrapupava.sk


Zdroje obrázkov:












štvrtok 22. augusta 2013

Arganový olej s UV faktorom?

Mám veľmi rada slniečko a počas leta sa ho neviem nasýtiť. Je skvelé užívať si slnko a jeho hrejivé lúče, ale zároveň je slnko jednou z najväčších príčin predčasného starnutia kože a poškodenia našich vlasov. Zvyšovanie intenzity UV žiarenia v prírode, v kombinácii s našou túžbou po tropickom opálení znamená, že naša koža starne predčasne a stále rýchlejším tempom. Takže ako to riešiť?

K dispozícii máme nepreberné množstvo opaľovacích krémov s UV faktormi chrániacimi pred slnečným žiarením.
Napriek tomu sa dnes veľa hovorí o vedľajších účinkoch látok, ktoré sú v nich obsiahnuté.
Opäť sa dostávame k tomu, že prírodné prostriedky sú najlepšou voľbou aj v tomto prípade. Viete, že množstvo prírodných olejov obsahuje prirodzený UV faktor? Napríklad mandľový olej obsahuje prirodzený ochranný faktor č. 5 a množstvo bioaktívnych látok.
Olej z obilných klíčkov obsahuje prirodzený ochranný faktor č. 20. Takto by sme mohli pokračovať ďalej aj pri ďalších prírodných olejoch.
Ja som si veľmi obľúbila ako prirodzenú ochranu proti slnku arganový olej. Nie len že je všestranný pri starostlivosti o pleť, ale poskytuje tiež účinnú ochranu pred pôsobením UV žiarenia na našu pleť.
arganový olej prostriedok na ochranu pred UV žiarením
Esenciálne mastné kyseliny a antioxidačna sila karotenoidov, polyfenolov, skvalénu, a vitamínu E obsiahnutých v arganovom oleji poskytujú ideálnu ochranu pleti pred pôsobením UV žiarenia. Je známe, že vitamín E znižuje poškodenie tkanív spôsobené UV žiarením a zvyšuje rýchlosť liečenia.

Arganový olej som začala používať namiesto opaľovacieho krému už počas minulého leta. Ale myslím si, že takýto spôsob opaľovania nie je úplne vhodný pre všetky typy pokožky, hlavne ho neodporúčam na jemnú a citlivú pleť, ktorá sa ľahko spáli, mne sa však arganový olej osvedčil. Moja pokožka sa opaľuje ľahko a rýchlo do zlato hneda. Na začiatku dovolenky sa 2-3 dni neopaľujem na najprudšom slnku počas obeda, ale len 1-2 hodiny ráno a potom 1-2 hodiny poobede. Takto moja pleť získa ľahké opálenie bez spálenia, natieram sa len čistým arganovým olejom počas opaľovania a používam ho aj na ošetrenie po opaľovaní. Postupne pridávam čas pobytu na priamom slniečku. Moja pokožka vôbec nie je spálená, ale pekne opálená a ja som spokojná, že na ochranu pokožky používam čisto prírodný produkt.
Ako ste na tom vy? Máte skúsenosti s používaním prírodných olejov namiesto krémov na opaľovanie?

Máte ďalšie otázky? Napíšte mi ich alebo pridajte komentár.

Vaša Eňa

www.modrapupava.sk

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More