Arganový strom

Marocké kozy nedokážu odolať chutným listom a plodom arganovníka. Kvôli chutnej potrave vylezú až na najvyššie konáre arganových stromov

Ručné spracovanie arganových plodov

Výroba arganového oleja poskytuje ženám z marockého vidieka prácu a pravidelný príjem.

Čaro orientu

Kúzelná stará farma v tieni arganových stromov.

Pleťový levanduľový olej

Unikátne spojenie legendárneho arganového oleja s levanduľovým olejom nájdete len na Modrej púpave.

Arganový olej

Predávaný v našom e-shope je 100% čistý a prírodný. Neobsahuje konzervačné látky, parfumy alebo iné oleje. Dovezený je priamo z Maroka

piatok 28. júna 2013

ARGANOVÝ OLEJ - prirodzene krásne vlasy

Arganový olej je prírodný prostriedok poskytujúci výživu vašim vlasom. Obsahuje vysoký podiel vitamínu E, ktorý je pre zdravie a vitalitu vlasov nenahraditeľný.

Mnohé z vás sa aplikácii olejov na vlasy vyhýbate, pretože vlasy môžu ostať mastné a zlepené. K tomuto však môže dôjsť len pri nesprávnej aplikácii arganového oleja, preto v tomto článku uvediem niekoľko spôsobov ako aplikovať arganový olej tak, aby vaše vlasy ostali krásne a lesklé a poskytli ste im správnu výživu.
  • Votrite si malé množstvo oleja (1-2 kvapky) do vlasov po umytí, olej pred aplikáciou najskôr zahrejte v dlaniach. Vlasy si upravte ako obvykle. Vlasy môžu vyzerať mastne len pri použití neprimerane veľkého množstva oleja.
  • Pokiaľ chcete dosiahnuť maximálny účinok, doprajte si raz alebo dvakrát týždenne zábal. Naneste dostatočné množstvo oleja (približne pol čajovej lyžičky) na umyté vlasy, zabaľte si vlasy do uteráka a nechajte olej pôsobiť celú noc. Ráno vlasy umyte bežným spôsobom.


  • Najúčinnejší spôsob aplikácie arganového oleja je priamo ho vmasírovať do pokožky na hlave. Malé množstvo oleja (približne jednu polievkovú lyžicu) masírujte bruškami prstov (nie nechtami) niekoľko minút, aby sa pokožka dobre prekrvila. Nechajte olej pôsobiť 1-2 hodiny a potom ich umyte obvyklým spôsobom. Ideálne je nechať olej pôsobiť cez noc a vlasy si umyť až ráno. Tento spôsob odporúčam používať 1-2x do týždňa. S výsledkom budete určite spokojné pretože vaše vlasy sa rozžiaria, budú zdravé a aj ich úprava bude jednoduchšia.
Aj napriek tomu, že arganový olej sa dá ľahko vyprať, odporúčam chrániť povlečenie vášho vankúša a položiť si naň uterák.




Vaša Eňa




Máte ďalšie otázky? Napíšte mi ich alebo pridajte komentár.

Zdroje obrázkov:
pinterest
pinterest
school-of-wizards
Tumblr


Prečo náš arganový olej

Arganový olej

Na trhu je veľké množstvo kozmetických olejov, často preto dostávam otázku, čím sa náš arganový olej odlišuje od ostatných. Prečo je lepší ako ostatné oleje? Prečo si máte kúpiť práve tento olej?
Ručná výroba arganového oleja
Zber arganových plodov a výroba arganového oleja

1.Je 100% čistý a prírodný
Každá fľaša nášho arganového oleja obsahuje len jednu zložku, čiže sa nejedná o zmes olejov. Neobsahuje konzervačné látky, parfumy alebo iné oleje.


2. Je z prvého lisovania za studena
Tak ako najlepší olivový olej, sú aj arganové jadrá v našom oleji lisované iba raz za studena. Tým je zabezpečené, že všetky dôležité živiny - vrátane vitamínu E a veľkého množstva esenciálnych mastných kyselín - sú uchovávané v pôvodnom stave, čo má na pleť blahodarné účinky.


3. Pomáha domorodým komunitám
Náš arganový olej nielenže vám pomôže vyzerať a cítiť sa skvele, ale tiež pomáha marockým ženám, ktoré si zabezpečujú obživu pri jeho výrobe.. Každým nákupom nášho arganového oleja podporujete ženské družstvá v Maroku, ktoré poskytujú ženám z marockého vidieka prácu a pravidelný príjem.
Chcete vidieť, ako sa Arganový olej lisuje tradičným spôsobom? Pozrite si video.


4. Ponúkame arganový olej za bezkonkurenčnú cenu.
Arganový olej je veľmi vzácny, keďže jeho výroba je náročná na ručnú prácu. Nižšiu cenu arganového oleja predávaného v našom internetovom obchode modrapupava sa nám darí udržiavať vďaka tomu, že olej balíme priamo na Slovensku do našich vlastných obalov, čím šetrím značnú časť nákladov súvisiacich s dopravou. Všetci naši zákazníci môžu byť spokojní, pretože dostávajú olej prvotriednej kvality dovezený priamo z Maroka za priaznivú cenu.

Máte ďalšie otázky? Napíšte mi ich alebo pridajte komentár.



Vaša Eňa


www.modrapupava.sk



Zdroje obrázkov:
tumblr

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More